Sajtóközlemények

A Matáv elindította új szolgáltatását, a Világkártyát

Budapest, 1998. július 20.

A MATÁV új szolgáltatással jelent meg a piacon. A most bevezetett MATÁV Világkártya a legkedvezőbb díjazású hívókártya. Nagy előnye, hogy használatakor kezelő közbeiktatása nélkül lehet belföldről belföldre és külföldre, valamint külföldről belföldre és külföldre telefonálni. A beszélgetésért utólag, forintban kell fizetni.

Az eddigi Hívókártya szolgáltatást most a korszerű MATÁV Világkártya váltja fel, mellyel az ügyfelek Magyarországon a Matáv szolgáltatási területén, valamint 37 külföldi országban bármely nyomógombos készülékről hitelbe beszélhetnek. A hívások díja a korábban megadott (saját otthoni, vagy munkahelyi) telefonszámlán jelenik meg.

A MATÁV Világkártya kiváltása díjmentes, a Matáv csak a létrejött beszélgetések díját számlázza. A Világkártya használatakor az előfizetői tarifán felül belföldről belföldre történő hívás esetén bruttó 50 forintot (1998. október 15-éig - bevezető áron - bruttó 25 forintot), belföldről külföldre, külföldről belföldre, illetve külföldről külföldre történő híváskor bruttó 100 forintot kell fizetni. Az utóbbi esetben a Matáv mindkét külföldi országra vonatkozó nemzetközi hívás díját felszámítja.

A Világkártya nagy előnye, hogy a beszélgetésekért a Matáv ismert, kedvező tarifái szerint, utólag, forintban kell fizetni.

Az eddig Hívókártyával rendelkező ügyfelek október 15-éig használhatják régi Hívókártyájukat, az új MATÁV Világkártyát pedig ingyen, levélben kézhez kapják.